Skip to main content
Modern. Comfortabel. Ecologisch.

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt door haar gebruikers beschouwd als de meest comfortabele manier van verwarmen. Dankzij de stralingswarmte die uitgaat van het oppervlak, wordt de ruimte op een aangename en gezonde manier verwarmd. Doordat de temperatuur lager kan worden ingesteld dan bij conventionele verwarmingssystemen, bespaart men tot 15% op energiekosten.

Quantum Heating levert zowel watergedragen als elektrische vloerverwarming. De systemen verschillen in installatiewijze en opbouwhoogte. Waar sommige verwarmingssystemen perfect passen bij een nieuwbouwproject, zijn andere beter geschikt voor renovatiewerken.

Natte systemen

Vloerverwarming nat systeem tacker

Tacker

Bij een tackersysteem worden de verwarmingsbuizen met behulp van U-clips op de isolatie(platen) bevestigd. Voor installaties rechtstreeks op isolatie kan tacker-rasterfolie gebruikt worden. Dit systeem is een uitstekende keuze bij de verwarming van een grote oppervlakte, in het bijzonder in een nieuwbouw waar de cementdekvloer nog moet worden gestort.

Technische details
Pas 5 cm / 7.5 cm / 10 cm / 15 cm / 20 cm
Buisdikte 14 mm - 20 mm
Isolatieplaten 20 / 30 mm.
Min. chapedikte 65 mm (lager bij gebruik van anhydride chape of speciaal additief)

Vloerverwarming nat systeem raster

Raster

Bij dit systeem bevestigt men de verwarmingsbuis door middel van kunststoffen omegabeugels of binddraad aan een gegalvaniseerd raster. De buis wordt vervolgens omkapseld door een chape, waardoor optimale warmteoverdracht gecreëerd wordt.

Technische details
Rastermaat 10 cm / 15 cm
Buisdikte 16 mm - 20 mm
Min. chapedikte 65 mm (lager bij gebruik van anhydride chape of speciaal additief)

Vloerverwarming nat systeem noppen

Noppensysteem

De noppenplaat bestaat uit een isolatielaag en een gelijmde noppenfolie. Daarnaast is de noppenfolie ook ongeïsoleerd verkrijgbaar. De verwarmingsbuizen worden op de gewenste pasafstand in de noppen vastgeklikt, waarna ze stevig verankerd liggen in de noppenplaat.
☆ Zeer eenvoudig en flexibel vloerverwarmingssysteem
☆ Optimale bescherming van de verwarmingsbuizen
☆ Kan perfect door één persoon geïnstalleerd worden

Technische details
Isolatie 28/47 mm
Buisdikte 14 mm - 17 mm
Min. chapedikte 65 mm (lager bij gebruik van anhydride chape of speciaal additief)

Droge systemen

Vloerverwarming droog systeem EvoDry

EvoDry

Dit EvoDry-systeem bestaat uit voorgevormde XPS-isolatieplaten met daarin gleuven voor het verleggen van een verwarmingsbuis met diameter 10mm. Door de hoge drukvastheid van de platen (XPS 500) is het mogelijk er rechtstreeks de vloerafwerking op te lijmen. Bovenop de isolatieplaten worden aluminium diffusers / Omega-profielen geplaatst waardoor de warmte zich zeer snel over het volledige vloeroppervlak verspreidt.
☆ Uiterst geschikt bij geringe opbouwhoogtes of zwakke dragende constructies

Technische details
Pas: 12,5 cm
Buisdikte: 10 mm
Min. systeemdikte: 15 mm

Vloerverwarming droog systeem frezen

Uitfrezen in bestaande chape

Een laatste optie voor vloerverwarming is het uitfrezen van de bestaande chapevloer en hierin de verwarmingsbuizen te plaatsen. Vervolgens worden de buizen uitgevoegd met tegellijm of, in het geval van een parketvloer, bijgesmeerd met chape. Indien er geen isolatie aanwezig is onder de chapevloer, moet men wel rekening houden met verlies naar onderliggende ruimtes.

Technische details
Pas: 10 cm
Buisdikte: 14 mm